Twinkle | Digital Commerce

Oger helpt klanten vlinderstrik knopen via videochat

2017-11-09
180101
  • 1:14
Oger helpt zijn klanten ook online persoonlijk bij het vinden van het juiste pak. Het bedrijf heeft een videochat aan zijn productpagina’s toegevoegd die in verbinding staat met het personeel in de fysieke winkels.

Klanten kunnen op een productpagina een videochat van ontwikkelaar HidashHi starten om vragen te stellen over een product waarin zij geïnteresseerd zijn. Een ‘personal assistent’ op de winkelvloer toont het item vervolgens op de webcam en geeft informatie over bijvoorbeeld de stof, hoe het artikel gedragen kan worden en voor welke gelegenheden het product geschikt is.

Strikservice
‘Daar blijft het niet bij’, zegt Jeroen Janssen, crm & marketingmanager bij Oger, in een video (onderstaand) over de nieuwe functionaliteit. ‘Tijdens de feestdagen lopen mannen vaak in smoking. Het is dan niet altijd even makkelijk om een mooi strikje te knopen. De PA laat via de videochat zien hoe het ook alweer moet. Dit gebeurt zelfs op het laatste moment, net voordat een man naar een gala moet.’

Omoda
Schoenenketen Omoda pionierde vorig jaar al met een videochat vanuit zijn dc in Zierikzee. Daar is een fysieke Omoda-winkel gebouwd waar medewerkers van de klantenservice schoenen kunnen pakken als hulpmiddel bij het beantwoorden van klantvragen. Een verschil met de videochat van Oger is dat de Omoda-medewerker alleen de stem van de consument hoort, terwijl de klant wel video én geluid heeft.