Twinkle | Digital Commerce

Internationale e-commerce benchmark gelanceerd

2017-05-27
702484
  • [nieuws]
  • 1:24

De in ons land opgerichte Ecommerce Foundation presenteert vandaag een internationale variant van de ‘Ecommerce Benchmark’. Op basis van een online tool kunnen bedrijven hun activiteiten internationaal vergelijken en verbeteren.

Onder de vlag van de Ecommerce Foundation werden enkele jaren geleden al verschillende onderzoeken over deelfacetten van de online industrie uitgevoerd en gepubliceerd, toen alleen over de Nederlandse markt.

‘Collectieve basis’
De non-profitorganisatie is nu terug met een internationale focus. Ze wordt ondersteund door Thuiswinkel.org en geleid dor Jorij Abraham (managing director). De missie is ‘onderzoek, verslagen en benchmarks op het gebied van e-commerce op collectieve basis te realiseren’, staat in het gezamenlijke persbericht van de Ecommerce Foundation en Thuiswinkel.org.

Gegevens
Deense, Oostenrijkse en Poolse belangenverenigingen hebben zich al gecommitteerd aan de Ecommerce Benchmark, andere belangenverenigingen binnen en buiten Europa hebben zich geïnteresseerd getoond om de gratis tool bij hun leden onder de aandacht te brengen. De Ecommerce Foundation garandeert dat alle gevraagde gegevens anoniem kunnen worden ingevuld en vertrouwelijk zullen worden behandeld: ‘Individuele gegevens worden nooit gebruikt voor andere doeleinden dan voor benchmarking’, benadrukt Jorij Abraham.

Wiel uitvinden
In de persverklaring over de benchmark stelt Wijnand Jongen, directeur van launching partner Thuiswinkel.org, dat e-commerce nog een nieuw vakgebied is. ‘Bedrijven maken vaak dezelfde fouten en proberen steeds het wiel opnieuw uit te vinden. Deze benchmark is een perfect voorbeeld van hoe nationale associaties samen voordelen kunnen creëren die bedrijven individueel niet kunnen realiseren.’

Indicatoren
De Ecommerce Benchmark beziet 21 prestatieindicatoren in alle fasen van de customer journey. Het onderliggende model is ontwikkeld door de Nederlander Arjen Bonsing en Peggy Mann:


Twinkle zal vanaf later dit jaar berichten over de bevindingen uit de Ecommerce Benchmark.