Twinkle | Digital Commerce

Redcoon sluit shops in Frankrijk en Denemarken

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:02
Redcoon trekt zich terug uit Frankrijk en Denemarken. De online Media-Saturn-dochter ziet meer in de markten waarin het al een volwassen status heeft verworven. Beide shops zijn inmiddels gesloten.

Redcoon.dk werd in 2009 gelanceerd, de Franse webshop een jaar later. Volgens moederbedrijf Media-Saturn bevonden de websites zich na vijf jaar nog steeds in de opbouwfase, wat voor hoge kosten zorgde. Geld dat de holding liever in al gevestigde shops wil steken om sneller hogere opbrengsten te kunnen incasseren.

Samen met Klarna
Met de sluiting van beide webshops is Redcoon nog steeds actief in acht Europese landen. Het bedrijf startte in Duitsland onlangs een samenwerking met betaalprovider Klarna, waardoor winkelen op rekening vanaf februari 2015 mogelijk is op Redcoon.de. Dit was ook al te doen via de creditcard, maar nu kunnen ook klanten zonder deze kaart artikelen achteraf betalen. Het verschuldigde bedrag moet binnen veertien dagen terugbetaald zijn.

VriendenVan
Redcoon lanceerde vorig jaar zijn VriendenVan-programma in ons land. Het bedrijf biedt korting aan webshoppers die kopen bij een groep andere webwinkels. De shoppers krijgen een deel van hun aankoopbedrag bij deze ‘VriendenVan’ terug als krediet voor Redcoon.nl. Het concept loopt inmiddels ook in België