Twinkle | Digital Commerce

‘Google heeft plannen voor koopknop en bezorgabonnement’

2017-05-27
180101
  • 1:16
 
Google zou koopgrage consumenten graag op zijn eigen site willen houden door een koopknop te implementeren. Zo kunnen shoppers met één druk op de button bij verschillende webshops winkelen binnen de zoekmachine.

Dat meldt The Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen.

De krant schrijft dat Google momenteel de interesse van retailers peilt voor een koopknop. De zoekgigant zou gebruik willen maken van eenzelfde one click buy concept als Amazon. Consumenten dienen dan slechts eenmaal hun creditcardgegevens en verzendinformatie in te vullen, waarna zij ongestoord kunnen winkelen binnen Google.

Bezorgabonnement
Daarnaast zou het zoekbedrijf het opstarten van een bezorgservice overwegen waarbij bestelde producten van deelnemende webshops gratis binnen twee dagen worden verzonden naar de klant. Consumenten dienen hier een jaarabonnement á la Amazon Prime en ShopRunner voor af te sluiten bij Google.

Amazon
Over beide plannen wil Google niets bevestigen. Het zegt altijd nieuwe ideeën te ontwikkelen, maar momenteel geen vernieuwingen aan te willen kondigen. De koopknop zou een handig middel zijn in Google’s strijd tegen Amazon. Veel consumenten googlen naar producten, die zij vervolgens via het zoekresultaat bij Amazon kopen. Een trend waar Google niet blij mee is. Met een koopknop kunnen deze zoekende shoppers in de zoekmachine blijven.

Twitter en Facebook
Eerder kwamen Twitter en Facebook al met een koopknop in uitingen op het platform. Verschillende partijen zouden de buttons al getest hebben. Twitter kon deze maand uitgeverij Hachette Book Group aan zijn partnerlijst toevoegen.