Twinkle | Digital Commerce

BCC koopt en sluit webshops Harense Smid en Mikro-Electro

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:22
BCC neemt achttien winkels over van HiM Retail, eigenaar van onder andere Mikro-Electro en Harense Smid. Deze merken zullen per 1 februari 2015 zowel offline als online van het toneel verdwijnen.

‘De webshops Harensesmid.nl en Mikro.nl zijn betrokken bij de deal die tussen BCC en HiM Retail is gesloten’, vertelt een woordvoerder van BCC aan Twinkle. ‘Deze zullen per 1 februari 2015 stoppen met de verkoop van producten en wellicht worden doorverwezen naar de website van BCC. Na deze datum worden verzoeken rond garantie van eerder bestelde artikelen nog afgehandeld door HiM Retail.’

Overname fysieke winkels
BCC, de nummer 49 van de Twinkle100, neemt behalve de webshops achttien winkels over van de nummer 62 op die lijst. Deze winkels worden getransformeerd tot BCC-winkels, twaalf zullen door HiM Retail worden gesloten. ‘HiM Retail houdt zelf elf winkels over in het bestand en de webshops Megapool.nl en Elektrokoopjes.nl’, zegt de woordvoerder. ‘Deze zullen waarschijnlijk ook stoppen.’

Geen financiële nood
Volgens Pascal Maire, algemeen directeur van BCC, was er geen financiële nood bij HiM Retail en deed de kans zich voor BCC voor om de winkels over te nemen, zo meldt hij aan Het Financieele Dagblad. Wel meldt hij dat het al jaren slecht gaat met elektronicawinkels. Harense Smid werd vorig jaar zomer nog failliet verklaard en daarna direct overgenomen door Mikro-Electro, onderdeel van HiM Retail.

BCC
BCC werd in 1945 opgericht als kleine Amsterdamse elektronicawinkel. Sinds 1969 opereert het bedrijf onder de naam BCC. De keten heeft 58 fysieke vestigingen en maakt deel uit van de Franse Darty Groep. Online verkoopt BCC via Bcc.nl.