Twinkle | Digital Commerce

Apple laat iPad-shoppers betalen met vingerafdruk

2017-10-05
180101
  • 1:21

De nieuwe generatie iPads is uitgerust met scanfunctiontionaliteit voor vingerafdrukken. Dankzij Apple Pay kunnen online retailers hun klanten straks met een enkele aanraking laten betalen in tablet-applicaties.


Apple Pay
wordt vandaag officieel gelanceerd in de Verenigde Staten. De betaaldienst is ingebouwd in de iPhone 6 en 6 Plus en gekoppeld aan de creditcardgegevens van de klant in Apple Passbook. Klanten kunnen betalen door enige tijd een vinger op de grote knop van hun telefoon te plaatsen.

API
Dankzij een API voor Touch ID, de naam voor Apple's vingerafdrukidentificatie, kunnen retailers biometrisch betalen in hun smartphone apps mogelijk maken voor klanten. Onder andere Airbnb, Groupon, Staples, Target en Uber zullen Apple Pay vanaf vandaag ondersteunen, maakte Apple's ceo Tim Cook afgelopen donderdag duidelijk. Een groot aantal toonaangevende retailers, waaronder Office Depot, Radio Shack en Toys 'R Us, zal spoedig volgen.

IPads met Touch ID
Binnenkort kunnen participerende online retailers ook iPad-gebruikers op afstand laten betalen met hun duim of vinger; Apple kondigde eind vorige week de komst van twee nieuwe iPads aan. Zoals verwacht beschikken de iPad Air 2 en de iPad mini 3 ook over Touch ID en ondersteuning voor Apple Pay.

NFC-chip
De nieuwe iPads van Apple zijn vanaf eind deze week te koop, ook in Nederland. De devices beschikken overigens niet over een chip met near field communication (nfc-chip), die wel in de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus is meegebakken. Door de combinatie van TouchID en de chip kunnen gebruikers van Apple Pass laagdrempelig met hun telefoon betalen in fysieke winkels. ‘Een game changer’, aldus experts eerder.


Gerelateerde artikelen: