Twinkle | Digital Commerce

Ook DPD investeert in diensten voor kleine verzenders

2017-05-27
180101
  • 1:21

DPD Pakketservice biedt consumenten en kleinzakelijke gebruikers voortaan de optie om zonder account producten te verzenden. Zij kunnen daarvoor terecht bij circa zevenhonderd DPD Pakketshops in Nederland. Op termijn gaan die ook dienst doen als afhaallocatie.

DPD Pakketservice ontsluit de nieuwe diensten op Pakkettenversturen.nl, dat vandaag werd gelanceerd. De pakketvervoerder laat in een persverklaring weten: ‘Met de online verzendservice kunnen consumenten en kleine zakelijke gebruikers, die regelmatig producten verkopen via o.a. Marktplaats of eBay, nu eenvoudig hun pakketten verzenden.’

Cruciale rol
De DPD Parcelshops, waarvan er zo’n veertienhonderd in de Benelux en ongeveer half zoveel in Nederland zijn, spelen een cruciale rol in het nieuwe dienstenaanbod. Daar kunnen de kleinere verzenders hun pakket afleveren, om het naar een huisadres te laten versturen. Het voortraject, waaronder het invoeren van adresgegevens, het afrekenen en het uitdraaien van pakketlabels, kan helemaal thuis plaatsvinden.

‘Binnenkort’, laat DPD weten, ‘wordt de online verzendservice uitgebreid met de bijzondere mogelijkheid om pakketten te versturen van de ene naar de andere ParcelShop in de Benelux en Duitsland. Dit biedt zowel de verzender als ontvanger straks nog meer flexibiliteit’.

Kiala en PostNL
UPS-dochter Kiala en PostNL kondigden onlangs vergelijkbare diensten voor kleinere verzenders aan. Zo kunnen Nederlandse particulieren sinds kort internationaal pakjes verzenden naar andere Kiala-punten, die verder gaan als UPS Acces Points. PostNL introduceert op korte termijn een soortgelijke dienst voor particulieren en kleine webwinkeliers; zij kunnen straks pakjes van het ene pakketpunt naar het andere verzenden. Ophaalpakket, een werknaam, is een euro goedkoper dan verzending naar een huisadres.