Twinkle | Digital Commerce

Media Markt haalt webshop naar winkelvloer

2017-11-09
180101
  • 1:26

Het personeel op de winkelvloer van Media Markt krijgt tablets met toegang tot de online shop om extra producten te kunnen verkopen. De elektronicaketen haalt daarmee voor het eerst zijn webshop naar zijn stenen vestigingen.

‘Wij gaan dit inderdaad doen’, bevestigt een woordvoerder van Media Markt een eerder bericht van Emerce aan Twinkle. ‘De tablets maken deel uit van onze multichannelstrategie die we in al onze winkels doorvoeren.’ Media Markt had al afhaalbalies in zijn filialen staan voor orders in de webshop.

Man Cave
De keten opent op 18 september in Utrecht de nieuwe belevingswinkel Man Cave, waar, voornamelijk mannen, nieuwe producten kunnen ontdekken en demonstraties kunnen bekijken. In deze vestiging wordt niet verkocht. Ook krijgen filialen van De Bijenkorf een shop in shop van Media Markt. Deze worden B Connect genoemd.

Online is klaar
Pieter Haas, ad interim topman van Media Saturn, zei in juli dat de holding zijn online aanwezigheid klaar heeft gemaakt voor de toekomst. ‘Uit het dal vinden we nu de weg terug naar boven. Ons online concept staat.’ Er kwam de afgelopen periode een vernieuwde webshop en Saturn werd in Nederland als merk opgenomen in Media Markt.

Dynamic pricing
Ook trok Media Markt begin dit jaar de aandacht met de start van dynamic pricing in de winkels. ‘Omdat er steeds meer aanbieders zijn, werd het voor ons ook moeilijker om steeds maar weer onze lage prijzen te kunnen waarmaken. Het is gewoon niet gemakkelijk bij te benen’, zei een woordvoerder van de holding tegen Twinkle. ‘Daarom zetten we nu in op dynamic pricing, waarbij we één keer per dag de prijzen van producten vergelijken met die van 25 concurrenten’.