Twinkle | Digital Commerce

Bol.com en Kobo trekken samen op in digitaal lezen

2017-05-27
200179
  • [nieuws]
  • 1:45

Bol.com en Kobo hebben een samenwerking gesloten op het vlak van digitaal lezen. Alle e-readers en tablets van Kobo zijn te vinden op Bol.com, dat zijn digitale bibliotheek uitbreidt tot twee miljoen titels. Binnenkort komt een speciale ‘Bol.com-Kobo leesapp’ beschikbaar.

Dat melden beide bedrijven vanochtend in een persverklaring. Daarin refereert Bol.com aan de introductie van digitaal lezen in Nederland, inmiddels vijf jaar geleden, toen samen met Sony. In 2009 ging Kobo internationaal de markt op met zijn e-readers, die later onder andere te koop kwamen in de boekwinkels van Libris en Blz. Het in Canada gestarte Kobo is een dochteronderneming van de Japanse internetgigant Rakuten.

Volgende fase
Bol.com en Kobo trekken vanaf nu samen op als het gaat om digitaal lezen in Nederland en België. Daniel Ropers, managing director van Bol.com, laat optekenen: ‘De samenwerking met Kobo brengt ons in een volgende fase van innovatie waarbij we ’s werelds beste e-readers en leessysteem samenbrengen met de grootste e- book winkel van Nederland en België. We bieden onze klanten nu een nog breder aanbod e- books en de beste e-readers.’

Open systeem
Bol.com blijft een ‘open digitaal leessysteem’, benadrukt de webwinkel. Klanten bepalen zelf op welk device ze de digitale boeken willen lezen, of dat nu een e-reader van Kobo, van Sony, een tablets of een smartphone is. Onlangs sloot Bol.com zich al aan bij de ‘digitale boekenkast’ LeesID, waarin lezers e-books van verschillende aanbieders centraal kunnen bewaren.

Stimulans
Bol.com en Kobo werken ondertussen samen aan een reeks verbeteringen en vernieuwingen die de komende maanden zullen worden aangekondigd. ‘Ik verwacht dat we met deze initiatieven digitaal lezen de grootste stimulans van de afgelopen vijf jaar kunnen geven’, aldus Ropers. Binnen enkele weken komt allereerst de nieuwe gezamenlijke leesapp beschikbaar. Uit het persbericht: ‘Op deze manier zorgen Bol.com en Kobo er samen voor dat je altijd en overal toegang hebt tot je e-books, en zoeken, kopen en lezen naadloos worden samengebracht.'


Lees ook: