Twinkle | Digital Commerce

Video Vrijdag: een bezorgdrone uit België

2017-05-27
180101
  • 0:58

Elke vrijdagmiddag vindt u hier een video over e-commerce, met een korte toelichting van de redactie. In deze aflevering ziet u de vliegkunsten van een bezorgdrone die drie studenten aan Katholieke Universiteit Leuven hebben ontwikkeld.

Het cynisme was groot toen Jeff Bezos midden in het laatste holiday shopping season Amazon Prime Air aankondigde. De online retailreus begon met het testen van bezorging met drones, ombemande vliegtuigjes. Kort daarna werd duidelijk dat PostNL de mogelijkheden met drone-bezorging ook zou (laten) verkennen. Ook daar werd door sommigen schamper op gereageerd. Ondertussen heeft Amazon om letterlijk en figuurlijk meer ruimte gevraagd om de drones te testen en zijn ook de investeringen in Prime Air opgeschroefd.

Drie master-studenten aan de Katholieke Universiteit Leuven hebben ondertussen een nieuw type bezorgdrone ontwikkeld, waarmee pakketten van een kilo onbemand door de lucht kunnen worden getransporteerd om ze tot dertig kilometer verderop af te leveren: de VertiKUL.