Twinkle | Digital Commerce

Marc Koster verder als directeur omnichannel bij Beate Uhse

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:52

Marc Koster is aan de slag gegaan als directeur omnichannel bij Beate Uhse, eigenaar van Pabo en Christine le Duc. Jarenlang gaf Koster samen met Tom Coronel leiding aan Create2fit, dat vijf jaar geleden werd overgenomen door RFS Holland Holding.

Medio juni werd bekend dat Koster afscheid zou nemen als algemeen directeur van Create2fit. Hij motiveerde: ‘In 2009 hebben Tom en ik de keuze gemaakt onze aandelen aan RFS Holland Holding te verkopen. Toen was voor mij al wel duidelijk dat ik niet tot in de eeuwigheid aan het roer van Create2fit zou blijven staan. Nu vijf jaar verder vind ik de tijd rijp om een volgende stap in mijn carrière te maken en heb ik besloten Create2fit per 31 augustus aanstaande te verlaten.

Positief gevoel
Inmiddels is duidelijk dat Koster een werkgever heeft gevonden in het Duitse Beate Uhse, in ons land vooral bekend van postorderbedrijf Pabo en winkelketen Christine le Duc en daarmee de nummer 70 van de Twinkle100. Deze week maakte Beate Uhse een omzet- en winstgroei in de eerste helft van 2014 bekend.

Koster tegen Twinkle: 'Ik ben ontzettend gemotiveerd om hier aan de slag te gaan. Het bedrijf is een pareltje dat opgepoetst moet worden, een sleeping giant'. De ontwikkeling van online stagneert enigszins bij het erotiekconcern, stelt Koster. 'Met mijn tien jaar ervaring ga ik daar verandering in brengen. De marges zijn zodanig dat er genoeg mogelijkheden zijn'. In de markt voor consumentenelektronica, waar Koster vandaan komt, heerst een negatief sentiment. 'Het lukt niemand om winst te maken. Het is echt heel zwaar. In de fashionbranche - 40 procent van onze omzet komt uit lingerie - is dat anders. Dat geeft een positief gevoel.'

Beathe Uhse heeft in het thuisland Duitsland zeventig winkels. Postorderaar Pabo heeft sinds vorig jaar een flagshipstore in Amsterdam en 72 winkels dragen de naam Christine le Duc.

Create2fit
Create2fit exploiteert gespecialiseerde internetwinkels, waaronder Plasmadiscounter.nl, Koffiediscounter.nl en Barbecueshop.nl. De online retailer heeft een showroom annex afhaalpunt in Naarden en het staat onder andere bekend om zijn uitgebreide productvideo’s die door medeoprichter Tom Coronel per product worden opgenomen. Wehkamp-moeder RFS Holland Holding, achter Ahold de nummer 2 van de Twinkle100, werd in 2013 volledig eigenaar van Create2fit.