Twinkle | Digital Commerce

Amazon breidt zondagsdienst verder uit in VS

2017-05-27
180101
  • 1:10

Amazon bezorgt sinds kort ook in Portland en Seattle op zondag. Opmerkelijk is dat deze steden niet op een lijst stonden die de pure player eerder communiceerde. In stilte heeft Amazon de service dus alweer uitgebreid.


Amazon is in de VS de enige partij die samen met de U.S. Postal Service zondagbezorging mogelijk maakt. Het bedrijf startte met deze dienst in Los Angelos en New York. Afgelopen mei werden vijftien andere steden aan het programma toegevoegd. Zonder daarover te communiceren zijn inmiddels ook Portland en Seattle aan het programma toegevoegd, merkt GeekWire op.

Amazon Prime
Consumenten die zich hebben aangemeld voor Amazon Prime kunnen tegen een vaste prijs van 99 dollar per jaar onder andere onbeperkt gebruik maken van een tweedaagse gratis bezorgservice, inclusief zondagbezorging. ‘Als je een Amazon Prime-lid bent, kun je een rugzak voor je kind bestellen op vrijdag en op zondag inpakken’, zei Dave Clark, Amazon’s vice president voor mondiale projecten en customer service bij de lancering van de zondagdienst in november 2013. ‘We zijn erg blij dat vanaf nu elke dag een Amazon-bezorgdag wordt.’

Google Shopping Express
Google pompt volgens Re/code ondertussen 500 miljoen dollar in zijn same day delivery service Google Shopping Express, om deze landelijk te maken en de strijd aan te gaan met Amazon.