Twinkle | Digital Commerce

Saturn wordt fysiek en online opgenomen in Media Markt

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:31

Saturn verdwijnt als merk in de Nederlandse winkelstraat en online. Moederbedrijf Media Saturn wil zich gaan richten op zijn vlaggenschip Media Markt en sluit daarom Saturn’s webshop en twaalf winkels in Nederland.

‘Vanaf eind september verwijst Saturn.nl door naar Mediamarkt.nl, waar consumenten online kunnen bestellen’, vertelt een woordvoerder van Media Saturn aan Twinkle. ‘Er zijn nu twee grote merken in Nederland die eigenlijk te weinig onderscheidend zijn. Besloten is om de focus te leggen op Media Markt, omdat dit efficiënter is. We kunnen met één merk sneller groeien en innovaties doorvoeren.’

Vernieuwde webshop
Media Markt, nu vertegenwoordigd met 33 winkels in Nederland, krijgt er straks twaalf nieuwe filialen bij. Dit zijn omgebouwde Saturn-vestigingen. De komende twaalf maanden worden vijf nieuwe grote Media Markt-winkels geopend in Drachten, Duiven, Eindhoven, Doetinchem en Den Bosch. Daarnaast krijgen De Bijenkorf-vestigingen in Amstelveen, Eindhoven en Rotterdam een Media Markt-afdeling. Consumenten kunnen bovendien straks online shoppen in een vernieuwde webshop.

Altijd en overal
De nieuwe winkels en de vernieuwing van de webshop moeten Media Markt tot een ‘altijd en overal merk’ maken. Media Saturn wil de service in de toekomst ‘dichter bij huis’ bieden en samenwerken met andere retailers en bedrijven.

Dynamic pricing
Media Markt pioniert in Nederland met dynamic pricing op de winkelvloer én in zijn webshop. Het bedrijf vergelijkt één keer per dag de prijzen van producten met die van 25 concurrenten. ‘Deze concurrenten kunnen zowel offline als online zijn, zoals Bol.com, om maar een online partij te noemen’, aldus een woordvoerder van Media Saturn in februari tegen Twinkle. ‘We willen de aanbiedingen nu “dagvers” maken, maar ik sluit niet uit dat we op termijn zelfs realtime de prijzen kunnen gaan aanpassen. Zo hoeft de klant nooit meer zelf op zoek te gaan naar de laagste prijs.’