Twinkle | Digital Commerce

‘Rocket Internet heeft beursplannen’

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:14

Rocket Internet, de investeerder achter onder meer Zalando en Groupon, heeft plannen voor een beursgang in Frankfurt. Het Berlijnse bedrijf van de Samwer-broers is in gesprek met verschillende investeerders.

Dat meldt Bloomberg op basis van gesprekken met twee personen die ‘bekend zijn met de situatie’ binnen Rocket Internet. Het bedrijf praat volgens hen met Berenberg, JPMorgan Chase & Co en Morgan Stanley over een beursgang in Frankfurt later dit jaar. Rocket Internet zou gewaardeerd worden op meer dan 3 miljard euro.

Duurzaam bedrijf
Rocket Internet wil zelf, net als de genoemde investeerders, geen commentaar geven op het nieuws. ‘We richten ons op wat het beste is voor ons bedrijf en dat is het concentreren op onze dagelijkse werkzaamheden om een duurzaam bedrijf te bouwen’, meldt een woordvoerder aan Bloomberg.

Kopieën van bedrijven
Rocket Internet heeft sinds zijn oprichting in 2007 in 75 internetbedrijven geïnvesteerd. Alexander, Marc en Oliver Samwer ontvingen in totaal 2 miljard euro van geldschieters om goedlopende startups uit bijvoorbeeld de Verenigde Staten te kopiëren voor de Europese markt. Eén van die kopieën is Zalando, dat is afgeleid van Zappos.com.

Zalando naar de beurs
Er gaan al een tijd geruchten dat Zalando ook plannen heeft om de gang naar de beurs te maken. De e-tailer werd vorige week een Europees vennootschap, wat de vragen over een IPO deed versterken. Zalando blijft, ook tegen Twinkle, ontkennen bezig te zijn met concrete voorbereidingen voor een introductie op de beurvloer.