Twinkle | Digital Commerce

Modeveiling.nl sluit tijdelijk de deuren voor verbouwing

2017-05-27
180101
  • 1:42

Het pas één jaar oude platform Modeveiling.nl heeft tijdelijk de deuren gesloten. De veilingsite van C&A-directeur Frans ten Berge en zijn partner styliste Dyanne Beekman kon de grote bezoekersstroom niet meer aan, waardoor er nu een nieuwe site wordt gebouwd.

Wie zich inschreef op Modeveiling.nl kon onder meer bieden op kledingsstukken van Hugo Boss, Levi’s, Dior, Chanel en Stella McCartney. Bij de start van een opbodveiling bedroeg de prijs 10 procent van de adviesprijs. De hoogste bieder betaalde 4,95 euro aan veilingkosten bovenop zijn bod, verzendkosten werden niet in rekening gebracht.

Techniek schiet tekort
Vorige zomer namen Jan Smit en het zangduo Nick en Simon een belang in de site en werd de website door hen actief gepromoot op social media. ‘Die bekendmaking en de inzamelingsactie met Giro 555 voor de Filipijnen in november resulteerden in enorme bezoekerspieken. Dat kon de techniek niet goed verwerken’, zegt Ten Berge tegen FashionUnited.

‘Ook dankzij de toename van het aantal artikelen per partner (momenteel 65 retailers en merken, red.), blijkt het plaatsen van veilingen meer tijd te kosten dan gewenst’, aldus Ten Berge. ‘Dat moet sneller en eenvoudiger kunnen.’

Opnieuw lanceren
De website - die momenteel de status 'under construction' heeft - wordt nu opnieuw gebouwd en komend najaar weer gelanceerd. Ten Berge: ‘Als je ziet hoe razendsnel de technische ontwikkelingen gaan, vind ik het niet gek dat we hier tegenaan zijn gelopen. Maar leuk is het natuurlijk niet. Daar staat tegenover dat nu alweer zoveel meer mogelijk is dan anderhalf jaar geleden.’

Modeveiling realiseerde in het eerste jaar een conversie van 3.7 procent. De precieze omzetcijfers worden verder niet gegeven. 67 procent van de bezoekers van het platform keert later nog eens terug naar de site.

Mexx
Modeveiling.nl is niet het eerste e-commerce platform dat tijdelijk wordt gesloten om opnieuw te worden opgebouwd. Mexx besloot onlangs zijn Europese webshop te sluiten om in 2015 een nieuwe site te openen. In de tussentijd kunnen klanten terecht op een winkelmandjesloze en vernieuwde Mexx.com.