Twinkle | Digital Commerce

Google stopt orderinformatie in mobiele portemonnee

2017-10-05
200143
  • 1:13

Google introduceert een nieuwe feature voor zijn mobiele portemonnee Wallet. ‘Orders’, zoals de toepassing heet, biedt Amerikanen de mogelijkheid bestellingen te volgen in hun iPhone- of Android-app. Daartoe sloot de zoekgigant overeenkomsten met grote vervoerders.

Orders is verwerkt in een update van de Wallet-app voor de Verenigde Staten. Gebruikers krijgen notificaties als een orderstatus wijzigt en de complete orderhistorie wordt op een centrale plek bewaard. ‘Je kunt zien welke producten je hebt besteld, je vindt informatie over verkopers en verzendinformatie in de app’, vat Google samen. ‘En met slechts één klik kun je de merchant bellen of mailen met vragen over je bestelling.’

Gmail en Google Now
Een belangrijke voorwaarde voor de nieuwe service is dat de communicatie met een webwinkelier verloopt via Gmail, de e-maildienst van Google. In ons land is Google niet prominent met Wallet actief. Wel faciliteert het bedrijf hier verzendbevestigingen via Google Now. Bol.com had daarmee enkele maanden geleden de lokale primeur.

Wallet
Wallet biedt Amerikanen al langer de mogelijkheid om loyaliteitsprogramma’s te beheren en te betalen op basis van near field communication (nfc). Dat laatste kan alleen met toestellen die draaien op Googles eigen besturingssysteem Android; iPhones beschikken niet over een nfc-chip. Google wordt ondertussen op steeds meer onderdelen van de customer journey actief, zeker op zijn thuismarkt. Daar beschikt het bedrijf met Google Shopping Express ook over een eigen bezorgdienst voor webshoppers.