Twinkle | Digital Commerce

Online sieradenpionier Ice.com overgenomen

2017-05-27
386236
  • [nieuws]
  • 1:25

Ice.com, al in het vorige decennium begonnen met online sieradenverkoop, is in andere handen gekomen. De pure player, opgericht door vier rabbijnen, is voor een onbekend bedrag verkocht aan e-commerce start-up Round2.

Scheidend CEO Shmuel Gniwisch vertelde afgelopen zomer aan Internet Retailer te zoeken naar een overnamepartij voor Ice.com. De Amerikaanse vaktitel meldt nu dat een koper is gevonden in Round2, een bedrijf dat recent werd opgericht door Brandon Proctor. Hij gaat fungeren als CEO van Ice.com.

Conversie
Proctor ziet onder andere potentie in de merkbekendheid van Ice.com en in de loyale klantenkring. Het bedrijf zal als gevolg van de overname verhuizen van het Canadese Montreal naar Austin in de VS. Round2 zal zijn expertise op het gebied van webanalytics aanwenden om onder andere de conversie van Ice.com te verbeteren. Daarvoor ziet Proctor een hoop onbenutte mogelijkheden.

Moeilijke jaren
Met zijn broers Mayer en Pinny en met Moshe Krasnanski stond Shmuel Gniwisch vijftien jaar geleden aan de basis van Ice.com. Na jaren van indrukwekkende groei kreeg Ice.com, dat in 2008 externe financiers verwelkomde, het tegen het eind van vorig decennium moeilijk. Internet Retailer schat de omzet van Ice.com in 2012 op 45 miljoen dollar, waarmee het bedrijf 310e staat in de laatste Top 500 Guide. De omzet werd 5 jaar daarvoor nog 46 procent hoger ingeschat, op ruim 83 miljoen dollar (in 2007).

Taart
Volgens Shmuel Gniwisch, die aan de slag gaat bij een Israëlisch tech-bedrijf, is de omzetval het gevolg van de economische crisis en van de sterk toegenomen concurrentie online. ‘De taart is niet zo groot dat iedereen maar gewoon kan blijven groeien zonder een stuk taart van een ander af te moeten pakken.'