Twinkle | Digital Commerce

Nieuwkomer Pluplus bezorgt binnen twee uur

2017-11-11
180101
  • 1:20

Pluplus presenteert zich vandaag als nieuwe speler op de markt voor pakketvervoer. Het bedrijf belooft webwinkelpakjes binnen twee uur na bestelling af te leveren in startplaats Amsterdam. Net als Shutl maakt Pluplus gebruik van een netwerk van koeriers, die niet in dienst zijn bij het bedrijf.

‘Onze complexe technologie koppelt een online bestelling aan beschikbare en betrouwbare koeriers in ons netwerk die zich op dat moment in de buurt van de retailer bevinden’, legt Pluplus uit. Deze koeriers halen de bestelde producten op bij de verkopende partij, doorgaans in de winkel.

Amsterdam
Pluplus stelt dat de webshopper vaak niet meer kwijt is voor de snelle bezorging dan voor de reguliere afleveropties. De actuele bezorgprijs wordt in de checkout getoond bij webwinkeliers die met de start-up samenwerken. Concrete namen van retailers wil oprichter Jorik Bremer niet noemen: 'Dat komt binnenkort.' Pluplus begint in Amsterdam, maar het heeft de ambitie landelijk op te schalen.

Shutl
Pluplus laat zich, ook in zijn logo, vergelijken met het Britse Shutl. Bremer bevestigt: 'Net als Shutl maken wij gebruik van overcapaciteit van koeriers, al gebruiken we daarvoor wel een ander algoritme. Een andere verschil is dat Shutl ook levering in tijdvensters faciliteert, terwijl wij standaard binnen twee uur na bestelling leveren.' Shutl werd afgelopen oktober ingelijfd door eBay, dat zelf eerder eBay Now als snelle bezorgoptie lanceerde.

Technologiebedrijf
Volgens Bremer, die eerder zijn bedrijf Holland9 verkocht aan Android consultancy Troido, is Pluplus een echt technologiebedrijf en een 'fantastische toevoeging' aan de Nederlandse e-commerce markt.