Twinkle | Digital Commerce

Amazon paait Europese bezorgabonnees met gratis video

2017-11-11
292182
  • 1:27

Amazon brengt zijn streaming videodienst Amazon Instant Video naar Europa. Het film- en serieaanbod van de Netflix-concurrent komt allereerst exclusief en gratis beschikbaar voor Britse en Duitse leden van Amazon’s bezorgservice Prime.

Prime Instant Video komt over vijf dagen beschikbaar op de twee grootste Europese markten van de e-commerce gigant. Op Amazon.co.uk en Amazon.de wordt prominent gewezen op de mogelijkheid de content gratis te bekijken. Daarvoor moeten Britten en Duitsers een bezorgabonnement afsluiten bij Amazon Prime, dat tot de lancering van Instant Video over 5 dagen met respectievelijk 30 pond en 20 euro in prijs is verlaagd.

Kindle-bibliotheek
Prime-leden in de VS, die binnenkort waarschijnlijk meer moeten gaan betalen voor hun abonnement, hebben al sinds begin 2011 kosteloos toegang tot Amazon Instant Video. Later dat jaar verschafte de e-commerce gigant Prime-abonnees ook gratis toegang tot zijn Kindle-bibliotheek. Dat voordeel genieten Britse en Duitse bezorgabonnees nu ook al enige tijd:

Gratis content
Met gratis content probeert Amazon nu ook meer Britten en Duitsers tot loyale klanten te maken. Uit de laatste jaarcijfers bleek dat de groei van de wereldmarktleider buiten de Amerikaanse thuismarkt afremt. In Groot-Brittannië nam de omzet met 12,5 procent toe, tot 7,29 miljard dollar, in Duitsland werd een groei van 20,7 procent genoteerd, waardoor de omzet uitkwam op 10,54 miljoen dollar. De online productbestedingen van consumenten groeiden bij onze oosterburen overall echter twee keer zo hard.

LoveFilm
De introductie van Instant Video in Europa heeft gevolgen voor LoveFilm, de Britse online videoaanbieder die de webgigant drie jaar geleden overnam; LoveFilm Instant, de naam voor de on-demand videotak, gaat op in Amazon Prime Instant Video. LoveFilm blijft alleen bestaan als verhuurder van fysieke dvd’s en blu-rays: LoveFilm by Post.