Twinkle | Digital Commerce

Video Vrijdag: retailers met winkels verslaan pure players

2017-05-27
180101
  • 1:36

Voortaan vindt u op deze plek iedere vrijdagmiddag een relevante video over e-commerce, met een korte toelichting van de redactie. De rubriek ‘Video Vrijdag’ trapt af met een video van IBM, over het groeipotentieel van fysieke winkeliers dankzij digitale ontwikkelingen.

Over vijf jaar zullen fysieke winkeliers er beter voorstaan dan hun pure online collega’s, voorspelt IBM in zijn trendrapport IBM 5 in 5. ‘Slimme retailers zullen de aanwezigheid van de winkel gebruiken om klanten een waanzinnige ervaring te bieden die online niet geëvenaard kan worden.’

De mondiale online verkoop heeft het afgelopen jaar voor het eerst de 1 biljoen dollar overschreden en de webuitgaven groeien sneller dan de verkoop in fysieke winkels, vertelt IBM in een bijbehorende video. ‘Webshops hebben nu nog een voorsprong in het leren van de keuzes die consumenten maken op het web. De meeste fysieke winkels hebben momenteel beperkt inzicht in de wensen van de consument en door “showrooming” wordt het moeilijker om de concurrentie aan te gaan met online retailers die uitsluitend op prijs met elkaar concurreren.’

Online informatie in fysieke winkel
Dat zal over vijf jaar anders zijn, denkt IBM. De online wereld is dan namelijk naar de fysieke winkel gebracht. Fysieke winkeliers kunnen consumenten persoonlijker bedienen, dankzij shopinformatie over de klant die online ligt opgeslagen.

Experts
‘Het personeel in stenen vestigingen wordt kenner van alle producten die de retailer te koop heeft’, voorspelt IBM. ‘Mobiele apparaten maken het mogelijk om informatie te delen met de buitenwereld, van je gezondheid en voeding tot een virtuele kledingkast. Retailers kunnen door deze informatie hun producten beter afstemmen op de wensen van de consument. En ook same day delivery wordt uiteindelijk steeds meer bereikbaar voor retailers met stenen vestigingen. Fysieke winkels zullen uiteindelijk allemaal transformeren naar een plek waarin iedere consument een eigen unieke ervaring kan hebben.’