Twinkle | Digital Commerce

Fab stopt verkoop externe designers in Europese webshop

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:24

Fab gaat voorlopig geen meubels van externe designers meer verkopen in zijn Europese webwinkel. De retailer van ‘betaalbaar design’ concentreert zich nu, onder andere in Nederland, op de ontwikkeling van zijn eigen productlijn.

Fab besloot vorig jaar om zijn online platform te transformeren van een site voor flash sales naar een 'grote online lifesyle shop’ met een vaste collectie. De keuze om de samenwerking met derde partijen in Europa stop te zetten maakt deel uit van deze ontwikkeling. ‘De eigen custom-made meubels zijn altijd een succesvol aspect geweest van Fab’s business in Europa. Daar willen wij graag verder in investeren en verder groeien’, schrijft Fab op zijn website.

Bericht
Nederlandse consumenten worden bij een bezoek aan Fab.com gewezen op de verandering van het assortiment: ‘We hebben een make-over gehad, en we hopen dat u het even geweldig zal vinden als ons! Vanaf nu zal Fab Europa onze eigen collectie van betaalbare, op maat gemaakte meubels verkopen. Het zijn Fab's moderne meubels, door jou ontworpen, met prijzen die tot 70% lager zijn dan wat je in de winkels zal vinden.’

Niet definitief
Fab laat doorschemeren dat het bedrijf niet definitief stopt met het verkopen van producten van Europese designers. De retailer schrijft op zijn website dat het hierin ‘een pauze’ neemt. ‘We werken nog steeds samen met designers om producten te ontwikkelen die we eventueel kunnen verkopen op Fab.com.’

Fab in Nederland
Bestellen op Fab.com werd in mei 2012 mogelijk voor Nederlandse consumenten. Het bedrijf opende vorig jaar een magazijn in Eindhoven. Het voortbestaan van 'Fab Eindhoven' is volgens lokale media onzeker, omdat de groei achterblijft.