Twinkle | Digital Commerce

JeansOnline zet in op online laagste prijsgarantie

2017-05-27
180101
  • 1:44

JeansOnline biedt consumenten voortaan een laagste prijsgarantie. De jeansretailer is naar eigen zeggen ‘de eerste online fashion speler’ die een dergelijke garantie voor zijn klanten heeft ingevoerd.

JeansOnline biedt klanten, net als bij supermarkten en elektronicaketens al gebeurt, altijd de garantie van de laagste prijs voor de producten die de retailer in het assortiment heeft. ‘Wij houden de prijzen in de markt 24x7 in de gaten. De consument hoeft daarom niet zelf alle acties in de markt te volgen’, meldt JeansOnline in een persverklaring.

Niet teveel betalen
‘Mocht een klant alsnog een product elders blijvend goedkoper vinden, dan compenseert JeansOnline het verschil plus tien euro extra korting. Daarbij passen wij natuurlijk de prijs aan’, verklaart algemeen directeur Robert Jan Visser. ‘Consumenten verwachten op alle fronten een sterk aanbod. Naast zaken als een onderscheidende collectie en de beste service, moeten klanten er ook vanuit kunnen gaan dat zij nooit teveel betalen. Wij zijn ervan overtuigd dat de consument, zeker in de huidige moeilijke economische tijden, het meest gebaat is bij vaste lage prijzen.’

Spelregels
Op zijn site heeft JeansOnline een overzicht gemaakt van de spelregels rond de nieuwe garantie. Zo geldt de compensatie alleen als een product binnen twee dagen in een andere online shop goedkoper wordt gevonden. ‘Dat er alleen vergeleken kan worden met een andere online winkel heeft een reden’, vertelt Wouter Schoneveld, commercieel manager e-commerce, aan Twinkle. ‘Wij hebben onze klantenservice gekoppeld aan de laagste prijsgarantie zodat consumenten elke dag contact met ons kunnen opnemen om een melding te maken van een prijsverschil. De klantenservicemedewerker kijkt direct online met de klant mee en biedt bij een verschil hem een kortingscode aan die hij dezelfde dag nog voor zijn bestelling in onze shop kan gebruiken. De volgende dag is de prijs op onze site aangepast, zodat alle bezoekers kunnen profiteren van de laagste prijs.’

Thuiswinkel.org en Trusted Shops
De online winkels waarmee JeansOnline vergelijkt zijn allen aangesloten bij Thuiswinkel.org of Trusted Shops. Schoneveld: ‘Daar hebben wij bewust voor gekozen, omdat er op internet nog wel eens tijdelijke fake websites worden geopend. We willen inspelen op de prijzen van onze serieuze concurrenten.’