Twinkle | Digital Commerce

Flavourites opent eigen webwarenhuis

2017-05-27
180101

Flavourites, al jaren een verzamelplaats van webwinkels, heeft met enige vertraging zijn Flavourites Store geopend. In het webwarenhuis zijn duizenden producten van honderden verschillende webshops te koop via een centraal winkelmandje.

Flavourites’ Natascha Klootsema mikte aanvankelijk op september voor de lancering van wat moet uitgroeien tot 'een soort Wehkamp, maar dan voor de niche'. Gekozen werd voor een iets latere lancering tijdens Flavourites Live, afgelopen vrijdag in Amsterdam-Noord. Het eigen evenement beleefde alweer zijn vijfde editie.

Curated commerce
Klootsema stond in 2007 aan de basis stond van Flavourites.nl, dat kan worden beschouwd als pionier in curated commerce. Voor de site selecteert ze samen met haar compagnon Marije Mulder webwinkels die mikken op drukbezette vrouwen. Daarvoor betalen de shops een vast bedrag. Tegen extra betaling kunnen ze ervoor zorgen dat hun webwinkel beter zichtbaar wordt op de verzamelsite.

‘De leukste artikelen’
Klootsema vertelde begin juni aan Twinkle dat ‘de leukste producten uit de leukste shops’ op Flavourites.nl een plek krijgen op Flavouritesstore.nl: ‘De bij ons aangesloten webwinkels kunnen zelf artikelen uploaden, waarbij we expliciet vragen om vrijstaand beeldmateriaal. Ook hierbij maken we zelf een selectie en we hanteren in die zin een eigen inkoopbeleid. Maar omdat onze klanten sowieso al bij ons in de smaak vallen, zullen veel van hun producten dat ook doen. Het is ons doel om het de consument nog makkelijker te maken.’

Performance based
Voor opname in Flavourites’ webwarenhuis betalen webshops een vaste fee en daarnaast een verkoopcommissie. Klootsema en Mulder werken voor het eerst (deels) met een performance based model, op basis van gerealiseerde verkopen van partners (cost per sale), die zelf tekenen voor de verzending van producten in Flavourites-verpakking. Het bedrijf van Klootsema en Mulder zet de stap die andere webwinkelportals als Vergelijk.nl, Zoover, Beslist.nl en Kieskeurig.nl eerder ook zetten.