Twinkle | Digital Commerce

Asda opent afhaalpunten bij Londense metrostations

2017-05-27
180101
  • 1:10

Asda heeft plannen om zes afhaalpunten te gaan openen bij Londense metrostations. De supermarktketen is hiertoe een samenwerking aangegaan met Transport for London.


Consumenten die voor het middaguur een bestelling op de website van Asda hebben geplaatst, kunnen hun order vanaf 16:00 uur op de weg van werk naar huis bij het metrostation afhalen. De punten worden in de parkeergarages van de stations East Finchley, Harrow and Wealdstone, High Barnet, Highgate, Stanmore en Epping gerealiseerd.

Duizend afhaalpunten
Asda testte de levering van boodschappen al bij een park & ride in Nottingham en een bedrijventerrein in Reading. Sinds april kunnen klanten van Asda in York al door een drive-through rijden om producten (levensmiddelen en non-food artikelen) die mobiel zijn besteld op te halen. Een medewerker van het afhaalpunt verzamelt de items en levert de bestelling af bij de auto.

Asda is van plan om de komende vijf jaar in totaal duizend afhaalpunten te openen in de UK. Hoeveel punten er in metrostations zullen komen, is niet bekend.

‘Click & collect is de toekomst’
Momenteel is click & collect goed voor 50 procent van Asda’s non-food bestellingen en 5 procent van zijn levensmiddelenorders. ‘Ik denk dat click & collect over een paar jaar net zo groot is als het bezorgen van levensmiddelen aan huis’, voorspelde Kieran Shanahan, chief executive van Asda, in april van dit jaar.