Twinkle | Digital Commerce

PostNL levert voor Coolblue en Bol.com op maandag

2017-11-11
180101
  • 2:30

PostNL gaat bestellingen van webwinkeliers vanaf 24 november ook op maandag bezorgen. De dienstverlening komt tegen meerbetaling beschikbaar voor alle e-commerce klanten in Nederland, vertelt een woordvoerder van PostNL aan Twinkle.

Bol.com en Coolblue gaan in ieder geval gebruik maken van de nieuwe mogelijkheid, schreef Emerce vanochtend. Het webwarenhuis van Twinkle100-aanvoerder Ahold en de Beste webwinkel van Nederland breiden hun next day delivery service daarmee uit naar de zondag.

Navraag leert dat ook andere webwinkelklanten van PostNL vanaf eind volgende maand gebruik kunnen maken van de service, die tegen een extra tarief beschikbaar komt. PostNL levert voor de meeste online retailers uit de Twinkle100 en vele duizenden andere webwinkels. 'In tegenstelling tot de bezorging van brieven op maandag - waar wij mee stoppen - starten we met de levering van pakketten op deze dag, omdat we begrijpen dat deze behoefte er is bij webwinkeliers en bij hun klanten', aldus een woordvoerder van PostNL.

Coolblue
Coolblue biedt klanten die op zondag voor 23:59 uur hebben besteld straks levering op maandag via PostNL. Dit is gunstig voor de nummer 5 van de Twinkle100, aangezien momenteel 12 procent van alle bestellingen bij de retailer in het weekend wordt gedaan. ‘Deze aanpassing is zowel goed voor de klant als voor Coolblue’, laat oprichter Pieter Zwart de pers weten. ‘We verwachten dat deze aanpassing zal zorgen voor een hogere conversie op zondag en daarmee zullen mensen meer online dan offline kopen. Daarnaast is maandag een dag dat veel mensen die bijvoorbeeld in de horeca of fysieke retail werken vrij zijn. Een ideale dag om je pakketje in ontvangst te nemen.’

Zondagse Coolblue-bestellingen liggen vanaf eind volgende maand ook al op maandag klaar voor afhalers.

Bol.com
Bol.com-woordvoerder Maurice Nieuwland laat aan Twinkle weten dat Bol.com 'een zeer groot deel van het assortiment, zoals speelgoed, elektronica, muziek, klus- en woonartikelen' binnenkort op ook op maandag bij de klant gaat bezorgen.

Nieuwland: 'Binnenkort wordt bekend tot welke tijdstip klanten op zondag kunnen bestellen met de belofte dat het artikel op maandag wordt bezorgd. Hoewel maandag traditioneel gezien de drukste dag is wat betreft het aantal bestellingen dat wordt geplaatst, verwachten we met de nieuwe service van PostNL dat het ook in het weekend drukker gaat worden bij ons. We zijn blij dat we de klant wederom meer winkelgemak kunnen bieden.'

E-commerce dienstverlener
De maandagse bezorgoptie voor webwinkels markeert de transitie van PostNL van brieven- naar pakketbezorger. In het laatste kwartaal verwerkte PostNL 11 procent minder brieven en 7 procent meer pakjes. In een nieuwe reclamecampagne profileert PostNL zich expliciet als e-commerce dienstverlener, die bij webshoppers aan de deur komt (zie commercial). PostNL kondigde onlangs aan de kosten van een postzegel per 1 januari te verhogen, tot 64 eurocent. Het bedrijf wil de maandag al lange tijd schrappen als bezorgdag voor brievenbuspost.

Greetz op maandag
Logistiek dienstverlener Packs sloot recentelijk al een samenwerking met Greetz voor de levering van pakjes op maandag. De bestellingen die op zondag worden gedaan, worden nog dezelfde dag verwerkt en op maandag geleverd. ‘Zo kan een last minute besteld cadeau ook bezorgd worden bij mensen die op maandag jarig zijn’, motiveerde Greetz-oprichter Johan van Vulpen.