Twinkle | Digital Commerce

Ikea Montpellier start met test click & collect

2017-05-27
180101
  • 1:20

Ikea is in zijn vestiging in Montpellier gestart met het testen van click & collect. Franse consumenten kunnen bij hun bestelling in de webshop aangeven of zij de producten willen ophalen bij dit afhaalpunt.

Bij het afhaalpunt in de Franse plaats kunnen vijfduizend van de in totaal zesduizend verschillende artikelen uit de webshop worden opgehaald, schrijft het Franse Ecommercemag. Na bestelling staan de artikelen binnen 24 uur klaar. De klant kan in de check-out zelf aangeven wanneer het voor hem schikt om aanwezig te zijn bij het punt. Volgens Ikea Frankrijk wordt de order dan binnen vijf minuten in de auto van de klant geladen.

25 euro verzamelkosten
De nieuwe dienst kost de consument ongeveer evenveel als wanneer de bestelling wordt thuisbezorgd. Klanten betalen 25 euro voor het verzamelen van de artikelen uit het magazijn van Ikea Montpellier. Ikea Family-klanten betalen ‘slechts’ 9,95 euro. Voor thuisbezorging via de pakketdienst geldt een tarief van 19 euro.

Ikea Nederland
In Nederland is Ikea sinds juni aanwezig met een webwinkel, waarin ongeveer tweederde van het winkelassortiment te koop is. Ook heeft het woonwarenhuis in ons land sinds kort een mobiele koopoptie, waardoor smartphone-bezitters mobiel kunnen afrekenen bij Ikea.

In Nederland bezorgt Ikea de bestellingen aan huis. De ruim zesduizend artikelen die Ikea online aanbiedt liggen opgeslagen in Dortmund. De levertijd bedraagt minimaal 9 dagen en de verzendkosten beginnen bij 7,99 euro.

Lees ook:
Ikea-webwinkel warm ontvangen (17-4-2013)

In het komende nummer van Twinkle leest u een interview met Peder Apelgren, e-commerce manager bij Ikea Nederland.