Twinkle | Digital Commerce

Bol.com test nieuwe homepage

2017-05-27
180101
  • 1:31

Bol.com test al enige tijd een nieuwe homepage. Daarop worden de ingangen naar de verschillende ‘speciaalzaken’ niet horizontaal, maar verticaal getoond. Bezoekers krijgen bovendien persoonlijke suggesties op basis van hun eerdere zoek- en koopgedrag te zien.

Directeur Operations & Fulfillment Huub Vermeulen vertelde afgelopen juni al over de voorpaginaplannen van Bol.com op het congres Logistiek & E-commerce (artikel, presentatie). Hij had het destijds meer specifiek over de ambitie klanten meer individueel aan te spreken en zo beter te helpen. Toen al kon een deel van de bezoekers van Bol.com overigens persoonlijke suggesties voorgeschoteld krijgen.

‘Meer persoonlijke winkel’
De test loopt nog steeds, laat Bol.com-woordvoerder Maurice Nieuwland desgevraagd weten. Over de verandering van de menustructuur zegt hij: ‘We onderzoeken of klanten gemakkelijker kunnen vinden waarnaar zij zoeken. Ook proberen we zo meer ruimte te creëren om klanten een meer persoonlijke winkel te bieden, door op basis voor hun zoek- en koopgedrag relevante suggesties te geven voor andere artikelen.’

Voortdurend testproces
Op basis van de bevindingen bij een deel van Bol.com’s klanten zal worden besloten of er ‘überhaupt definitieve wijzingen gaan plaatsvinden’, zegt Nieuwland, ‘en hoe een nieuwe homepage er dan gaat uitzien'. Hij voegt toe dat testen voortdurend gebeurt en dat elke grote of kleine wijziging zowel positieve als negatieve gevolgen heeft. ‘Pas als blijkt dat een nieuwe versie beter is, wordt deze aan meer klanten getoond.’

Nieuwe checkout
Zover kwam het vorige week met de nieuwe checkout van Bol.com. Die is zo ontworpen dat
met name nieuwe klanten minder stappen hoeven te doorlopen om af te rekenen. ‘Daarnaast hebben we de verschillende onderdelen van de checkout meer geclusterd op één pagina’, aldus Nieuwland. Sinds gisteren kunnen klanten bij de Bol.com-kassa ook Air Miles inwisselen.
 
Lees ook: Wehkamp.nl wordt hyperpersoonlijk (12 juli 2013)