Twinkle | Digital Commerce

Klussen uitbesteden via start-up Klusup.nl

2017-05-27
180101
  • 1:34

Nederlanders die te weinig tijd hebben om bepaalde klussen in en om het huis te doen kunnen deze nu uitbesteden aan buurtgenoten via de start-up Klusup.nl. Het bedrijf bemiddelt online tussen klusaanbieders en kluszoekers.

‘Te drukke’ Nederlanders kunnen op Klusup.nl hun nog niet gedane taken en klussen plaatsen met daarbij een zelf gekozen bedrag waarvoor de taak moet worden uitgevoerd (video). ‘Denk aan het doen van boodschappen, het schoonmaken van het huis, het uitlaten van de hond of het repareren van een defecte computer’, vertelt Klusup.nl. De klussen op het platform zijn verdeeld in elf categorieën.

Controle
‘Mensen die zich aanmelden voor het uitvoeren van deze taken, kunnen in hun profiel aangeven binnen welke straal van hun woning zij klussen willen aannemen’, legt mede-oprichter van Klusup.nl Thanh Truong uit aan Twinkle. Zij worden vervolgens door Klusup.nl op basis van hun identiteitskaart gecontroleerd, zodat opdrachtgevers er zeker van zijn dat ze te maken hebben met echte personen.

Specialistische klussen
‘De mensen die een extra betrouwbaarheidscheck hebben doorgelopen krijgen de titel “Klusupper Pro” op het platform. Dit kunnen bijvoorbeeld klussers zijn die meer gespecialiseerde taken willen uitvoeren. Wij checken deze mensen extra aan de hand van een video-interview waarin wij op basis van zes vragen oordelen of iemand betrouwbaar genoeg is om bepaalde klussen uit te kunnen voeren’, vertelt Truong.

Referentie
De opdrachtgever betaalt de buurtgenoot via iDeal op het platform. Dit bedrag wordt na het uitvoeren van de taak door Klusup.nl overgemaakt aan de klusser. De start-up ontvangt 15 procent commissie over het bedrag waarvoor de taak is gedaan. Na afloop kan de opdrachtgever bij wijze van social proof een referentie schrijven op het profiel van de klusser, waardoor de betrouwbaarheidsfactor van deze laatste wordt verhoogd. ‘Het is echt een win-winsituatie: mensen die tijd over hebben of een zakcentje willen bijverdienen kunnen direct via Klusup.nl aan de slag’, concludeert Truong.