Twinkle | Digital Commerce

Duitse winkels en webwinkel Media Markt tijdelijk dicht

2017-11-08
758230
  • 1:12

Media Markt is overmorgen gesloten in zijn thuisland. De winkels zijn woensdag dicht en de webwinkel blijft zelfs nog een dag langer gesloten voor Duitse shoppers.In de aanloop naar de winkelsluiting houdt Media Markt een grote uitverkoopactie, offline en online. Onder andere op televisie (video) wordt Duitsers aangeraden vooral snel in te springen op de 'größten Schlussverkauf des Jahres'.

Alleen online
Wie Mediamarkt.de bezoekt kan niet om de actie heen. Shoppers wordt duidelijk gemaakt dat de daar getoonde aanbiedingen alleen online gelden. Opvallend is dat de webwinkel een dag langer dicht blijft dan de winkels van Media Markt. Behalve het stuntaanbod is dus ook de duur van de sluiting online anders dan offline.

Media
De door reclamebureau Ogilvy & Mather ontwikkelde campagne van Media Markt doet de wenkbrauwen van Duitse vakmedia fronsen. Horizont.net merkt op dat de keten wil laten zien wat er gebeurt als Media Markt er niet meer zal zijn, hoewel nog maar de vraag is of Duitsers het eigenlijk allemaal wel meekrijgen. E-commerce expert Jochen Krisch rept op zijn blog Excitingcommerce.de over ‘Media Markt und das Spiel mit der Insolvenzangst’.

Media Saturn
De Media Saturn Holding, onderdeel van het Duitse retailconcern Metro, zag zijn online inkomsten het afgelopen kwartaal flink groeien. Onduidelijk is overigens of Media Markt de tijdelijke sluiting zal aanwenden om aanpassingen te doen aan zijn Duitse winkels en / of webwinkel.