Twinkle | Digital Commerce

Ziengs neemt deel aan partnerprogramma Zalando

2017-05-27
180101
  • 1:37

Na Noppies heeft nu ook de Nederlandse schoenenwinkel Ziengs zich aangemeld voor het partnerprogramma van Zalando. ‘Wij ontvangen dagelijks veel verzoeken van onder andere Nederlandse retailers die aan ons programma willen deelnemen', aldus Zalando.

Zalando heeft begin dit jaar een start gemaakt met zijn partnerprogramma, waarbij tot voor kort Noppies als enig Nederlands bedrijf aangesloten was. Ziengs is nummer twee in de lijst van Nederlandse retailers die hun producten via Zalando gaan verkopen, bevestigt een woordvoerder van het platform.

Twintig partners in Nederland
‘Momenteel zijn wij een samenwerking aangegaan met twintig partners die in Nederland een kantoor hebben. Dat wil echter niet zeggen dat zij ook allemaal van oorsprong Nederlandse winkels zijn’, vertelt Matteo Bovio van de Italiaanse corporate communication-afdeling van Zalando aan Twinkle. ‘Naast Ziengs verwachten we dat binnenkort de pagina van de webshop Anna van Toor live gaat. Ook hebben we samenwerkingen met andere Nederlandse retailbedrijven in de pijplijn zitten.’ Welke webshops dit zijn, kan Bovio nog niet onthullen.

Strikte regels
Bovio vertelt dat het een geruime tijd duurt voordat een retailer daadwerkelijk op Zalando.nl kan verkopen. ‘Het bedrijf moet op dezelfde lijn zitten wat betreft onze snelle service.’ Deze service houdt in dat de partner gratis bezorging en retouren via PostNL garandeert. Dat laatste tot honderd dagen na ontvangst. Daarnaast moet de partner zelf al een webwinkel hebben en de bestellingen die via Zalando worden gedaan zelf afhandelen.

Shops voor dameskleding en schoenen
Zalando is momenteel voornamelijk op zoek naar Nederlandse webshops in dameskleding en schoenen. ‘We zoeken naar de webshops die het populairst zijn onder consumenten’, legt Bovio uit. ‘We krijgen elke dag al veel verzoeken van retailers die zich graag bij ons willen aansluiten. Dankzij het partnerprogramma kunnen wij ons assortiment verbreden met meer verschillende merken en kledingstijlen.’

Lees hier het interview met Noppies over het partnerprogramma van Zalando.

In Twinkle 7-2013 staat een uitgebreid interview met Jimte Jepma, e-commerce manager bij Noppies.