Twinkle | Digital Commerce

Salland heropent zijn digitale deuren

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:08

Computerwinkel Salland heeft zijn online deuren weer geopend. Op dezelfde website als voor het faillissement, Salland.eu, kunnen consumenten momenteel al ‘opruimings- en refurbished producten’ aanschaffen, zo staat bovenaan de homepage vermeld.

Op 21 augustus moeten alle producten van de voormalige nummer 69 van de Twinkle100 weer online te koop zijn. Bezoekers aan de shop Flevowebwinkel.nl, dat ook deel uitmaakte van Salland Automatisering BV, worden direct naar Salland.eu geleid.

Onbekende investeerder
De online winkels van Salland Automatisering BV werden medio juni uit de lucht gehaald toen het bedrijf zijn faillissement aankondigde. Al snel werd een investeerder gevonden waarmee het bedrijf onder de nieuwe naam Salland Computers BV een doorstart maakte. De naam van de investeerder is nog niet gecommuniceerd door zowel Salland Computers als curator Lodewijk de Vries van De Haan Advocaten & Notarissen. De focus van het nieuwe bedrijf ‘zal liggen op het leveren van nieuwe en gebruikte computer apparatuur aan particulieren, midden- en kleinbedrijf en overheidsinstellingen’, zo meldde Salland medio juli op zijn website.

Zercom
Salland is niet de enige online computerwinkel die de afgelopen tijd het loodje heeft gelegd. Vorige week maakte Zercom, online verkoper van computers en computeronderdelen, bekend niet langer in staat te zijn het hoofd boven water te houden. Het bedrijf rept op zijn site niet over een eventuele doorstart.