Twinkle | Digital Commerce

M-commerce VS goed voor 4,7 miljard dollar

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:23

De omzet uit m-commerce in de Verenigde Staten was in het tweede kwartaal van dit jaar 4,7 miljard dollar (3,5 miljard euro), een stijging van 23,7 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2012. De opbrengst representeert momenteel 9 procent van de totale omzet uit e-commerce in de VS.

De omzet uit mobiel groeide in het tweede kwartaal van dit jaar een stuk meer dan de online verkoopopbrengsten via de desktop, zo blijkt uit onderzoek van comScore volgens Internetretailer.com. De e-commerce sales via de desktop steeg met 15,3 procent in het tweede kwartaal van 2013 tot 49,8 miljard dollar (37,3 miljard euro). Vorig jaar was de omzet nog 43,2 miljard dollar (32,3 miljard euro).

Verbeterde shoppingtechnologieën
Volgens Andrew Lipsman, vice president van comScore, heeft de groei van m-commerce vooral te maken met de verbetering van de shoppingtechnologieën op de tablet en de smartphone. ‘Webshops zijn geoptimaliseerd aan mobiel en ook 4G wordt landelijk uitgerold momenteel. Er is dus minder frictie tijdens het online shoppingproces voor de consument.’

Kleding en accessoires
Kleding en accessoires werden in de Verenigde Staten het afgelopen kwartaal het meest aangeschaft. Deze categorieën leverden m-commerce 700 miljoen dollar op. ComScore maakt geen omzetcijfers bekend van de overige categorieën waarin consumenten mobiel winkelden.

Amazon
In juli bracht ComScore al naar buiten dat Amazon de meest bezochte mobiele shoppingsite in Amerika is. Zes op de tien mobiele consumenten brachten afgelopen april een bezoek aan de marktleider. Amazon ontving 59,4 procent van het totale mobiele shoppubliek van 109,2 miljoen consumenten in april.