Twinkle | Digital Commerce

Beslist.nl opent zijn Winkelwagen

2017-05-27
180101
  • 1:20

Beslist.nl is begonnen met de verwerking van transacties op zijn website. Bezoekers kunnen met of zonder account 'veilig bestellen' bij adverteerders die aanhaken op het cost per order model van de vergelijker. De primeur is voor Phonextra.nl.


Beslist.nl gaf vorige week al aan Twinkle te kennen dat de nodige tijd zal worden genomen voor de uitrol van zijn nieuwe model. Naarmate de tijd vordert zullen bezoekers van de site zien dat ze bij steeds meer webwinkels kunnen kopen.

Bereik
Voor Phonextra.nl biedt de Winkelwagen van Beslist.nl een manier om extra verkopen te genereren. Eigenaar Peter Otte tegen Twinkle: ‘We willen zoveel mogelijk orders wegzetten. Als Beslist.nl ervoor kan zorgen dat ik meer verkoop, waarom zou ik daar dan geen gebruik van maken? Natuurlijk hoop ik dat een deel van de kopers op Beslist.nl mij daarna ook direct weet te vinden, maar het draait allereerst om bereik.’

Keurmerk
Alleen webwinkels die zijn aangesloten bij Thuiswinkel.org of Webwinkel Keurmerk kunnen een bestelbutton krijgen op Beslist.nl. Otte daarover: ‘Dat vind ik wel goed, zo houd je de cowboys makkelijker buiten de deur.’

Vergelijk.nl
Bij Vergelijk.nl is bestellen al zo’n twee jaar een optie. Anders dan daar is het bij Beslist.nl mogelijk om artikelen uit meerdere webwinkels in één keer af te rekenen met iDeal. Belist.nl, dat acteert als collecting payment service prodvider, splitst de orders uit. Ter introductie rekent de site alleen een vaste commissie van 99 eurocent op verkopen, geen variabele commissie of transactiekosten.

Overigens maakt Kieskeurig.nl zich op voor een soft launch met een winkelmandje.