Twinkle | Digital Commerce

Winkelen op iTunes-muziek bij Topshop

2017-05-27
180101
  • 0:55

Topshop heeft een deal gesloten met iTunes om muziek in zijn webshop af te spelen. Consumenten kunnen binnenkort op mood music online winkelen bij de moderetailer.

De muziek wordt aangepast aan de ‘sfeer’ van de nieuwste kledingstukken op de site, zo beschrijft Woman’s Wear Daily de deal van de Britse retailer met iTunes. Ook kan Topshop de nummers in de playlist aanpassen aan de weersomstandigheden in het gebied waar de consument vandaan komt. Het is onbekend of de retailer de muziek behalve in zijn Britse ook in zijn Europese webwinkel zal laten draaien.

Muziek downloaden
De deal met iTunes houdt verder in dat klanten hun eigen playlisten kunnen samenstellen binnen hun eigen account. De favoriete nummers en playlists kunnen vervolgens gedownload worden bij iTunes. ‘We willen met muziek in de webshop onze klanten verrassen’, zegt Justin Cooke, marketinghoofd van Topshop, tegen WWD. ‘Ook zorgt de mogelijkheid om eigen muziek uit te kiezen ervoor dat wij het shopgedrag van onze klanten beter kunnen gaan begrijpen.’