Twinkle | Digital Commerce

Knab introduceert mobiel iDeal

2017-05-27
339179
  • [nieuws]
  • 1:15

Knab biedt klanten voortaan de mogelijkheid om zonder kaartlezer mobiel af te rekenen met iDeal. Mobiele shoppers worden naar de app van de internetbank geleid. Verificatie per kaartlezer is alleen nog nodig bij bestedingen boven de 250 euro.

Knab  - 'bank' achterstevoren gespeld - claimt een primeur op het gebied van mobiele iDeal-betalingen. De vorig jaar gelanceerde internetbank wijst op de roep in de markt om een laagdrempelige mobiele iDeal-variant. ‘Mobiel iDeal had er gisteren moeten zijn’, zei voorzitter Ed Nijpels bijvoorbeeld begin maart nog namens Thuiswinkel.org.

ING
Tot vandaag konden alleen klanten van ING op een laagdrempelige manier (lees: zonder random reader) mobiele betalingen doen met iDeal, de door Currence beheerde betaalmethode van de Nederlandse banken. De bank had als voordeel op de andere iDeal-banken dat het al voor de opkomst van mobile commerce werkte met sms-verificatie in plaats van kaartlezers.

Rabobank en ABN Amro
Ondanks verschillende beloften, een geslaagd experiment met Bol.com en een oproep aan de markt heeft Rabobank mobiel iDeal nog altijd niet geïntroduceerd. ‘Maar het komt echt soon, geloof me, dit jaar’, zei Gertjan Rösken namens de bank op het laatste Online Betaal Congres. Daar vertelde hij dat de migratie naar Sepa (Single Euro Payments Area) hoger op de agenda staat. Voor die andere grootbank, ABN Amro, lijkt mobiel betalen op afstand (anders dan mobiel bankieren en mobiel betalen aan de kassa) amper een thema.