Twinkle | Digital Commerce

Nederlandse psp start verwerking Bitcoins

2017-05-27
221203

De Nederlandse payment service provider (psp) Qantani heeft Bitcoins toegevoegd aan zijn aanbod van online betaalmethodes. Scheerkoppen.com is de eerste klant waarbij webshoppers met de virtuele munten kunnen betalen.
  
Qantani brengt voor betalingen met Bitcoins 0,99 procent aan transactiekosten in rekening. De psp noemt de wereldwijde acceptatie, de mogelijkheid om anonieme betalingen te accepteren en het feit dat er geen chargeback mogelijk is (‘onomkeerbare gegarandeerde transacties’) als voordelen van de nieuwe betaaloptie voor webshops.

Fluctuaties
Bitcoins (Wikipedia) haalden de afgelopen maanden veelvuldig het nieuws: WordPress adopteerde de betaalmethode en bij het Delftse café de Waag kunnen sinds april drankjes met Bitcoins worden afgerekend. Vooral de sterk fluctuerende koers van Bitcoins was onderwerp van gesprek. Daarvoor hoeven Nederlandse webwinkeliers niet te vrezen, bezweert Qantani’s algemeen directeur Marcel van Oost in een persbericht. ‘Door de samenwerking met BitPay is het mogelijk om zowel in Bitcoins uitbetaald te krijgen als in je eigen currency, in ons geval euro's. Deze unieke mogelijkheid zorgt ervoor dat ondernemers verder geen enkele kennis van Bitcoins nodig hebben, en niets te maken hebben met de behoorlijk fluctuerende Bitcoin koers.'

Belastbaar
Vorige week meldde minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem dat Bitcoins in juridische zin niet zijn te beschouwen als elektronisch geld, maar dat in Bitcoins uitbetaalde inkomsten wel belastbaar zijn. Ook liet de minister in antwoord op Kamervragen weten dat ongeveer 2 procent van het totale aantal Bitcoin-gebruikers ter wereld Nederlander is. Samen bezitten zij voor ongeveer 20 miljoen euro aan Bitcoins.
   
Zie ook: Heeft Bitcoin kansen als gangbaar betaalmiddel?