Twinkle | Digital Commerce

Pompdelux.nl laat klanten ‘thuiswinkelen’

2017-11-08
180101
  • 2:04

Het Deense Pompdelux.dk heeft het aloude thuiswinkelconcept aan een webshop met eigen ontworpen kinderkleding verbonden. Sinds vorig jaar kunnen de Nederlandse consumenten ook thuiswinkelen via het ‘home shopping-programma’ van Pompdelux.nl.

Tekst: Marit Smits

Pompdelux werd in Denemarken gestart als webwinkel met kwalitatieve kinderkleding voor een kleine prijs. Omdat het bedrijf een pure player is, bedachten oprichtsters Marianne Hoffmann en Pia Davids een thuiswinkelconcept dat veel weg heeft van de zeer succesvolle Tupperware-party’s uit de jaren vijftig. Een consulent komt op afspraak gratis langs bij gastvrouwen die een kledingfeest organiseren met een groep belangstellenden. ‘Dit zijn vaak groepen van acht tot tien gasten die meestal niet veel online winkelen’, vertelt Penny Carlsen van Pompdelux.nl. ‘Tijdens het home shopping-arrangement hebben de gasten de mogelijkheid om het assortiment te bekijken en te bevoelen. Zij vinken op een lijst aan welke kleding zij willen ontvangen. De items worden vervolgens door de consulent online besteld. Er komen dus geen papieren bestelformulieren aan te pas die offline moeten worden verwerkt. Alles verloopt via onze webshop. Zo ook de betalingen. Deze worden op dit moment onder andere verzorgd door Gothia Nederland en daarnaast zijn we in gesprek met iDeal.’ De gastvrouw krijgt 5 procent van de omzet van het arrangement als korting op haar eigen aankopen.

Open Huis
Pompdelux startte vorig jaar zomer bij de lancering van het concept in Nederland met negentien consulenten. Momenteel heeft het bedrijf een netwerk van tweeënveertig consulenten die zich vooral in het midden van Nederland hebben gepositioneerd. Klanten die thuis niet genoeg ruimte hebben voor een thuiswinkelfeest kunnen ook een Open Huis bezoeken. Carlsen: ‘Hierbij komen geïnteresseerden langs bij de consulent thuis of in een andere geschikte ruimte. De data en locatie waar deze samenkomsten plaatsvinden worden in de webshop vermeld. Ook hier worden de bestellingen door de consulent verwerkt in onze webshop.’

Magazijn in Denemarken
De Nederlandse tak van Pompdelux maakt gebruik van het Deense magazijn van Pompdelux.dk. ‘Dit magazijn staat in Lystrup’, zegt Carlsen. ‘Wij zijn een samenwerking aangegaan met DHL DK en Selektvracht voor het transport naar Nederland.’ Klanten van Pompdelux.nl betalen voor deze service bij bestellingen via de webshop acht euro verzendkosten, bestellingen die tijdens een thuiswinkelarrangement zijn gedaan worden voor zes euro vervoerd. Boven de tweehonderd euro wordt de order gratis geleverd. Carlsen zegt geen opmerkingen van klanten te hebben gehad over deze redelijk hoge vervoerskosten. ‘Via de webshop en tijdens de homearrangementen horen we eigenlijk niets hierover.’ De webshop hoopt binnenkort, naast de webshops in Denemarken, Finland, Noorwegen, Zweden en Nederland, verder uit te breiden.

Dit artikel verscheen eerder inTwinkle 4-2013.