Twinkle | Digital Commerce

JeansOnline: 68 procent groei en nieuwe aandeelhouder

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:04

JeansOnline kijkt terug op een goed jaar, met een autonome omzetgroei van 68 procent. Voor dit jaar gaat de webwinkel uit van opnieuw minstens 50 procent groei. Tom Heidman, voormalig CEO van C1000 en commissaris bij Bol.com, is als aandeelhouder ingestapt.
 
Volgens JeansOnline, met een online omzet van 8 miljoen euro in 2011 de nummer 76 in de Twinkle100, geeft Heidman invulling aan de behoefte aan kennis en werkkapitaal. Hoeveel hij inbrengt is niet bekend gemaakt. Heidman is de derde aandeelhouder van JeansOnline, naast Robert Jan Visser en Jan Peters. Visser is oprichter van JeansOnline en Peters, eigenaar van de Score Group, stapte twee jaar geleden in.

Label54
JeansOnline wist aan de druk op modebestedingen te ontkomen en een indrukwekkende groei van 68 procent te realiseren. Begin vorig jaar nam de online retailer concurrent Label54 over, waarover overigens geen omzetgegevens naar buiten worden gebracht. Ook werd afgelopen jaar een ERP-systeem in gebruik genomen en verder werden het hoofdkantoor en distributiecentrum van JeansOnline verplaatst naar een oude suikerfabriek in Moerdijk. Van daaruit worden ook de Duitse en Britse markt met vertaalde sites bediend.