Twinkle | Digital Commerce

Coolblue start verkoop witgoed

2017-11-11
239188
  • 1:18

Coolblue maakt met de opening van Wasmachinestore.nl en Wasdrogerstore.nl zijn entree als verkoper van witgoed. De producten staan opgeslagen in het nieuwe magazijn van Coolblue in Tilburg. Verzending en installatie aan huis zijn voor de klant gratis.

Wasmachinestore.nl en Wasdrogerstore.nl zijn de eerste van een aantal Coolblue-shops in witgoed; het bedrijf laat weten binnenkort ook webwinkels te openen met koelkasten, vriezers en vaatwassers. ‘De toevoeging van deze shops past bij de strategie van het bedrijf om zich te specialiseren in een snelgroeiend productcategorieën’, zegt Coolblue zelf. Eind vorig jaar opende de 'Beste webwinkel van Nederland’ al een waaier aan keukenshops, waaronder Pannenstore.nl, Serviesstore.nl en Keukenmesshop.nl.

Vier handjes
De twee vandaag geopende webwinkels bieden circa 150 wasmachines en drogers van 15 verschillende merken aan. Coolblue belooft witgoedorders op werkdagen de volgende dag door 'vier handjes' te laten bezorgen. Daarvoor werkt de nummer 6 van de Twinkle100 samen met Fiege. Coolblue claimt het witgoed ‘als enige grote webshop’ standaard gratis te verzenden én installeren. Verpakkingsmateriaal en vervangen apparaten worden desgewenst meegenomen.

Tweede schuur
Het witgoed van Coolblue is opgeslagen in een recent geopende ‘tweede schuur’ in Tilburg, die een stuk groter is dan het bestaande magazijn in thuisbasis Cappele aan den IJssel. Het nieuwe magazijn biedt Coolblue naar eigen zeggen de mogelijkheid om dit jaar nog meer dan 100 webshops te openen. ‘Een fors aantal daarvan zal in nieuwe productcategorieën vallen.’

Coolblue zag zijn omzet afgelopen jaar met bijna de helft groeien, tot 168 miljoen euro.