Twinkle | Digital Commerce

Asda verzendt kleding George.com naar Nederland

2017-05-27
180101
  • 1:15

George.com, een dochteronderneming van de Britse supermarktketen Asda, verzendt zijn kleding binnenkort ook naar Nederland. De online modezaak wil binnen een half jaar aan 24 landen leveren.


Dat schrijft Internetretailing.net.

Asda, onderdeel van de Amerikaanse retailreus Walmart, heeft grootse plannen met zijn fashion webshop. Als pilot worden de landen Ierland, Luxemburg, Nederland, Frankrijk, België, Denemarken en Spanje op de verzendlijst gezet. Consumenten uit die landen hebben keuze uit het volledige assortiment van George.com. In juli moeten in totaal 24 landen gebruik kunnen maken van de service.

Drie groeigebieden
George.com heeft een click and collect-mogelijkheid voor zijn shoppers in eigen land beschikbaar. Momenteel wordt bij 60 procent van de bestellingen gebruik gemaakt van deze optie. Het management van de modesite heeft aangegeven waar George.com zich de komende periode op wil focussen. ‘Onze internationale groeistrategie is gericht op drie gebieden: franchising (offline, red.), uitbreiding online en meer gebruik maken van onze relatie met Walmart. We willen onze producten ook in bestaande winkels van Walmart gaan verkopen’, zegt Andrew Moore, hoofd merchandising van George.com.

Jaarcijfers
De plannen van George.com zijn samen met de jaarcijfers van Asda gepresenteerd. De online verkoop van het moederbedrijf groeide met 18,8 procent in het laatste kwartaal van vorig jaar. Asda meldde eind 2012 in Groot-Brittannië een aantal afhaalpunten op stations en transferia te willen openen. Forenzen kunnen online bestelde boodschappen daar afhalen onderweg naar huis. Ook vertelde het supermarktbedrijf plannen te hebben om same day delivery te introduceren in 2013.