Twinkle | Digital Commerce

Buy.com wordt Rakuten Shopping

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:19

De Amerikaanse online marktplaats Buy.com krijgt van zijn eigenaar Rakuten de nieuwe naam Rakuten Shopping. Het Japanse bedrijf wil daarmee de internationale markt gaan veroveren en de concurrentiestrijd aangaan met giganten als Amazon en eBay.

Dat melden diverse media.

Buy.com werd twee jaar geleden door Rakuten gekocht voor 250 miljoen dollar. Sindsdien heeft het platform al diverse aanpassingen doorgevoerd. Buy.com blijft als label bestaan, maar wordt als webwinkel met een eigen assortiment onderdeel van Rakuten Shopping.

Nieuwe diensten
Rakuten Shopping wordt op 31 januari werkzaam op het domein Rakuten.com. Het bedrijf is bezig nieuwe e-commerce diensten te ontwikkelen voor winkeliers op het platform. In december lanceerde het BuyTV Services, een interactief online televisieconcept dat verkopers kunnen gebruiken om via video een product aan te prijzen. Ook wil Rakuten social media gaan integreren, live chat mogelijk maken en direct e-mail-opties ontwikkelen. Tevens worden de browsergegevens van consumenten op Rakuten Shopping opgeslagen.

Rakuten Shopping
Rakuten Shopping heeft 16 miljoen verschillende producten uit 24 categorieën in het assortiment, zo meldt Rakuten zelf. Het netwerk van het platform bestaat uit 5.500 kleine en grote webwinkels. Op de website zullen in eerste instantie vooral Amerikaanse producten te koop zijn. Het plan is om dit assortiment uit te breiden met internationale artikelen. Buy.com zal straks met 3,2 miljoen producten op Rakuten.com vertegenwoordigd zijn.

Play.com
Eerder deze week werd bekend dat Rakuten de stekker trekt uit de online verkoopactiviteiten van Play.com. Die Britse overnameprooi gaat - vooralsnog onder de huidige naam - als pure marktplaats verder.