Twinkle | Digital Commerce

Asos introduceert betalen met iDeal

2017-08-04
180101
  • 1:14

Asos implementeert deze week nog iDeal als betaalmethode voor Nederlandse shoppers. Nu al behoort Nederland tot de tien belangrijkste markten van de Britse webgigant, dat in meer dan tweehonderd landen bezorgt.


De omzet in ons land zal naar verwachting flink groeien als ook met het dominante iDeal kan worden betaald. In het afgelopen boekjaar lagen de inkomsten buiten de UK voor het eerst hoger dan daarbinnen. Tegenover de internationale groei van 103 procent (april 2011 tot en met maart 2012) stelt Asos een bescheiden omzetplus van 7 procent op zijn thuismarkt. De totale omzet was 481,6 miljoen pond, ofwel bijna 600 miljoen euro.

In stilte
Vorig jaar al kondigde de fashion retailer aan de mogelijkheden rondom iDeal te onderzoeken. Toen was de verwachting dat de betaalmethode begin dit jaar zou worden geïmplementeerd. Dianne Guitjens, accountmanager bij zanox-M4N, laat weten dat de lancering uiteindelijk deze week zal plaatsvinden.  

Asos lanceert de nieuwe betaalmethode in stilte, maar Nederlandse shoppers zullen bij het afrekenen ontdekken dat ze tijdelijk een korting van 20 procent krijgen (op de non-sale collectie) als ze met iDeal betalen.

Eventuele overname
Het gerucht gaat dat Amazon geïnteresseerd zou zijn in een overname van Asos. Volgens verschillende Britse media ziet Amazon in Asos een springplank voor verdere groei in mode. Bovendien zou een acquisitie de manier zijn om in contact te komen met fashion labels die Amazon nu nog links laten liggen als verkoopkanaal.