Twinkle | Digital Commerce

'Amazon onderzoekt overname Asos'

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:03

Amazon zou geïnteresseerd zijn in een overname van Asos. Het gerucht volgt op de aanstelling van voormalig Amazon UK-baas Brian McBride als bestuursvoorzitter van de Britse modewinkel. Volgens The Sunday Telegraph heeft Amazon de boeken van Asos al ingekeken.

De zondagse krant baseert zijn artikel op niet bij naam genoemde insiders. Volgens hen hebben Jeff Bezos en Nick Robertson, de grote mannen achter respectievelijk Amazon en Asos, elkaar onlangs in Seattle gesproken over een eventuele overname.

Groei
Asos en Amazon brengen aanstaande donderdag respectievelijk halfjaar- en kwartaalcijfers naar buiten. De Britse modeverkoper sloot zijn laatste boekjaar (tot en met maart 2012) af met een omzet van bijna een half miljard pond. Dat was bijna de helft meer dan het jaar ervoor. De groei komt de laatste jaren vooral van buiten Asos' Britse thuismarkt, waaronder de VS. Komende donderdag worden omzetgroeipercentages van rond de 40 procent verwacht.

Springplank
Volgens verschillende Britse media ziet Amazon in Asos een springplank voor verdere groei in mode. Bovendien zou een acquisitie de manier zijn om in contact te komen met fashion labels die Amazon nu nog links laten liggen als verkoopkanaal.