Twinkle | Digital Commerce

Coolblue: 42 procent meer omzet in eerste helft 2012

2017-05-27
142142
  • [nieuws]
  • 1:08

Coolblue heeft in de eerste zes maanden van dit jaar 42 procent meer omzet geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar. De laatste winnaar van de belangrijkste Thuiswinkel Award maakt vandaag geen concrete omzetcijfers bekend.


Bekend is wel dat de jaaromzet van Coolblue vorig jaar 115 miljoen euro bedroeg. Als de nummer 9 van de Twinkle100 de huidige groei weet te handhaven, komt de omzet dit jaar boven de 160 miljoen euro uit. Coolblue noemt het groeitempo zelf ‘opmerkelijk gezien het historisch lage consumentenvertrouwen’.

Nieuwe webshops en winkels
Coolbue opende in de eerste helft van dit jaar 52 nieuwe webshops voor de Nederlandse en Belgische markt. Behalve 175 webwinkels, die wel een gezamenlijke zoekfunctie en winkelmandje hebben, beschikt Coolblue over vier fysieke winkels, in Rotterdam, Eindhoven, Groningen en Antwerpen. Naar geschikte winkellocaties in Utrecht en Amsterdam wordt nog gezocht.

Tweede schuur
Coolblue breidt ook elders fysiek uit: op het goed bereikbare Weena in Rotterdam wordt binnenkort een nieuw hoofdkantoor geopend. Coolblue blijft nog wel magazijn houden in de huidige standplaats Capelle aan den IJssel. Dit jaar moet er een 'tweede schuur' bijkomen, in Tilburg. Vanuit dat nieuwe, grotere magazijn gaat Coolblue de volumineuze producten verzenden die het meer en meer verkoopt.