Twinkle | Digital Commerce

Smaak.nl in financiële problemen

2017-05-27
207127
  • [nieuws]
  • 1:28

Newco Food Retail, de onderneming achter online supermarkt Smaak.nl en achter distributeur De Versbezorger, verkeert sinds kort in financiële problemen. Het bedrijf wijdt de problemen aan de overname van Bol.com door Ahold.

Newco Food Retail zag een tweede financieringsronde van circa 7 miljoen euro op het laatste moment afketsen. Het bedrijf verklaart: ‘De financiering was begin februari met een investeerder overeengekomen onder voorbehoud van goedkeuring door de raad van commissarissen. Een eerste betaling was vooruitlopend hierop reeds ontvangen. De nieuwe marktsituatie als gevolg van de overname van Bol.com was aanleiding voor de beoogde investeerder om af te zien van de investering.’

Doek dreigt te vallen voor Smaak.nl
Door het afketsen van deze financiering is Newco Food Retail in geldproblemen gekomen. Ook is de continuïteit van de onderneming in gevaar. Ondanks het feit dat de business zich volgens Newco ‘met enige vertraging positief ontwikkelt’, zal bij het uitblijven van een nieuwe kapitaalinjectie het doek voor Smaak.nl op korte termijn vallen. Meer informatie over het concept van de websuper vindt u onder andere hier (Twinkle 2-2012), een eerder artikel over De Versbezorger hier.

Andere investeerders
Newco Food Retail, ook eigenaar van Culinaireversmarkt.nl, zoekt opnieuw contact met investeerders die eerder interesse hebben getoond en met andere partijen. Uit de verklaring: ‘Echter, gezien de korte tijd die beschikbaar is, bestaat er een serieus risico dat het niet zal lukken tijdig een financiering te realiseren.’

Risicoprofiel
‘De marktcondities zijn extreem uitdagend', stelt algemeen directeur Frank van Oirschot. 'Ik heb in twintig jaar ondernemerschap nog nooit zoveel complimenten gekregen over visie en strategie als voor deze onderneming. Helaas betekent dat in deze tijd blijkbaar niet dat er dan ook investeerders bereid zijn te investeren in een bedrijf met een meer dan gemiddeld risicoprofiel.'