Twinkle | Digital Commerce

V&D ligt goed op koers met e-commerce

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:03

V&D heeft in 2011 27 miljoen euro verdiend met Vd.nl, 12 miljoen euro meer dan in 2010. De keten hoopt de webomzet dit jaar te verdubbelen, waarmee de webwinkel het grootste ‘filiaal’ wordt. V&D lijkt zijn belofte op het gebied van e-commerce waar te kunnen maken.
 
Topman Marc McKeon zei in november 2009 dat V&D ‘over vijf jaar’ naar een online jaaromzet van 100 miljoen eruo zou kunnen groeien. Als de webinkomsten dit jaar inderdaad verdubbelen (tot minimaal 54 miljoen euro) dan blijft een omzet van 100 miljoen euro in 2014 een reële prognose voor het zelfbenoemde 'omnichannel warenhuis'. V&D maakte overigens geen totale omzet- of winstcijfers bekend vandaag.

Click & collect, nieuw distributiecentrum
V&D, de nummer 39 in de Twinkle100, investeerde afgelopen jaar in click & collect. Met de recente ingebruikname van een nieuw distributiecentrum in Nieuwegein neemt V&D de fuliflment van weborders grotendeels over van Docdata. Het werd volgens directeur operations & logistics Theo Heemskerk te duur om de logistiek voor de warenhuizen en het webwarenhuis helemaal los van elkaar te laten bestaan.