Twinkle | Digital Commerce

Tjingo na overname aan het roer van Holidaycheck.nl

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 2:00

Tjingo.nl is grotendeels overgenomen door Tomorrow Focus AG, de eigenaar van HolidayCheck. Tomorrow Focus neemt per 2 april 2012 een aandelenbelang van 55 procent in de Tjingo Groep, dat Holidaycheck.nl zal gaan exploiteren.

De resterende 45 procent blijven in bezit van Tjingo-oprichters en directeuren Jan van der Tempel en Björn Huiskes, die de reisonderneming in 2005 hebben opgericht. De koopsom, van naar verluidt enkele miljoenen euro’s, wordt gedeeltelijk in contanten voldaan. Als onderdeel van de koopsom zal door de dochtermaatschappij van Tomorrow Focus, HolidayCheck AG, de licentie voor het Nederlandse hotelwaarderingsplatform Holidaycheck.nl worden ingebracht.

Björn Huiskens, oprichter en mede eigenaar van Tjingo.nl, gaf vanochtend een toelichting aan Reismanagers.nl. Het afgelopen jaar heeft Tjingo hard gewerkt aan een eigen koppeling met diverse touroperators die voor verschillende labels inzetbaar is, vertelt hij.

Beoordelen en boeken
Door de overname en de daarmee gemoeide licentie op Holidaycheck.nl krijgt het management van Tjingo de beschikking over 6 miljoen vakantiebeoordelingen. Holidaycheck.nl zou daarmee in één klap de grootste Nederlandse vakantiebeoordelingensite worden, waarop direct (pakket)reizen kunnen worden geboekt. HolidayCheck AG exploiteert het grootste Duitstalige boekings- en opinieportaal voor reizen en vakanties op internet. Het team bestaat op dit ogenblik uit ruim tweehonderd medewerkers, die met de bemiddeling van volledig verzorgde reizen samen jaarlijks een omzet van meer dan 600 miljoen euro genereren, en een winst voor belasting van 25 miljoen euro.

HolidayCheck in Nederland
Een onderdeel van de koopsom bestaat uit de licentie voor het Nederlandse hotelwaarderingsplatform Holidaycheck.nl. Doel hiervan is een snelle introductie van HolidayCheck op de Nederlandse markt onder leiding van het management van Tjingo. Hiervoor zal de Nederlandse content worden uitgebreid en de bestaande internationale content naar het Nederlands worden vertaald. Door de grote overlappingen van de vakantieregio’s in Duitsland en Nederland kunnen de bestaande 6 miljoen beoordelingen van HolidayCheck optimaal als startbasis worden benut en zullen ze op die wijze snel een grote rol binnen de Nederlandse hotelwaarderingssector gaan spelen. Vanaf 1 april 2012 zal Holidaycheck.nl als enig Nederlands hotelwaarderingsplatform zelf als bemiddelaar voor georganiseerde vakantiereizen kunnen optreden.

Tjingo.nl
Tjingo.nl, gevestigd in Woerden, is een succesvolle online bemiddelaar van georganiseerde vakantiereizen in Nederland. De onderneming werd in 2011 na een Zoover-enquête uitgeroepen tot het beste online reisbureau van Nederland. Tjingo zal als zelfstandig portaal onafhankelijk van HolidayCheck blijven bestaan en ook verder worden uitgebreid. Tjingo lag enige jaren geleden nog in de clinch met touroperator TUI, die Tjingo met succes verbood hun producten met korting te verkopen.