Twinkle | Digital Commerce

Selexyz en De Slegte willen winkels delen

2017-11-08
525258
  • 1:12

Selexyz en De Slegte kijken met investeringsmaatschappij annex overnamekandidaat ProCures of ze bestaande winkelruimtes kunnen delen. De Slegte zou dan intrekken bij Seleyxz, dat grote winkels heeft op prominente locaties. Of de deal doorgaat valt te bezien.

Elsevier schrijft vanmiddag over de mogelijke samenwerking tussen Selexyz en De Slegte, waarover al lange tijd geruchten de ronde zouden doen. Jan Dingemans, door de rechter aangesteld als bewindvoerder van Selexyz, bevestigt de gesprekken tussen de nummers 28 en 98 van de Twinkle100.

'2 miljoen lospeuteren'
Selexyz vroeg eind vorige week uitstel van betaling aan. De schuld zou tussen de 15 en 18 miljoen euro bedragen en volgens Elsevier komt een faillissement nu erg dichtbij. Het weekblad schrijft op basis van het gesprek met Dingemans: ‘Als de boekenketen vandaag of uiterlijk morgen niet 2 miljoen euro kan lospeuteren bij huisbankier ABN Amro of een andere partij, moeten de winkels worden gesloten.’

Levering gestaakt
Selexyz zou acuut kapitaal nodig hebben om huren te kunnen betalen en boeken in te kunnen kopen. Van Gelderen BV, leverancier van buitenlandse kranten en tijdschriften aan Nederlandse boekenwinkels en kiosken, besloot de levering aan de 16 Selexyz-winkels vanaf vandaag al te staken.

Buitenlandse interessse
Volgens bewindsman Dingemans zijn er naast ProCures nog andere partijen die Selexyz van de ondergang zouden kunnen redden, waaronder een niet nader genoemde buitenlandse boekverkoper.