Twinkle | Digital Commerce

Nederlander Willem Vos leidt Europese e-commerce Staples

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:10

Willem Vos is aangesteld als de nieuwe Europese e-commerce directeur van Staples, de op één na grootste online retailer van de wereld. Vos gaat ‘de implementatie van een pan-Europese e-commerce-strategie voor de lange termijn opzetten en leiden’, zegt zijn baas.

Vos (foto) komt te werken onder Peter Howard, die aan het hoofd staat van de online en de marketingactiviteiten van Staples op ons continent. Hij zegt verder over de activiteiten van Vos in een gister verschenen persbericht: ‘Hij gaat groei bevorderen in Europese online verkopen, en onze websites in retailmarkten optimaliseren om meer winkelverkeer te creëren.’

Loopbaan
Vos (LinkedIn) staat sinds januari op de loonlijst bij Staples. Hij komt van Sapient, waar hij als directeur verantwoordelijk was voor multichannel marketing en e-commerce activiteiten in de Benelux. Daarvoor was hij onder meer werkzaam voor Digitas London, AT&T Solutions, Ernst & Young en Accenture.

Staples in cijfers
Staples boekte afgelopen jaar een omzet van 25 miljard dollar, waarvan ongeveer 40 procent uit het online kanaal. Daarmee is de verkoper van kantoorartikelen- en oplossingen de tweede webverkopers van de Verenigde Staten en naar eigen zeggen van de wereld, achter Amazon. Met een webomzet van 3,6 miljard dollar bezet Staples de 4e plek in de Top 400 Europe van Internet Retailer.