Twinkle | Digital Commerce

‘Inkomsten uit in-app aankopen nemen toe’

2017-10-05
180101
  • 1:18

Met mobiele applicaties kan op verschillende manieren geld worden verdiend. Denk behalve aan abonnementen en advertenties aan pay-per-downloads en in-app aankopen. Verwacht wordt dat de omzet uit in-app aankopen dit jaar hoger uitvalt dan die uit pay-per-downloads.

Deze prognose staat in het rapport ‘Mobile Application Business Model’, uitgegeven door marktonderzoeksbureau ABI Research. Het rapport geeft tevens aan dat de totale inkomsten uit mobiele applicaties (in-app bestellingen en pay-per-downloads plus in-app advertising en abonnementen) 46 miljard dollar zullen bedragen in 2016 - ruim vijf keer zo veel dan de 8,5 miljard dollar van vorig jaar.



Merendeel
In het rapport ‘Mobile Media Intelligence Service’, voorspelt onderzoeks- en consultancybedrijf IHS Screen Digest ook dat in-app aankopen op termijn zullen zorgen voor het merendeel van de inkomsten uit smartphone-applicaties (hier exclusief abonnementen en advertising). IHS Screen Digest rapporteerde dat in-app aankopen wereldwijd 970 miljoen dollar opleverden in 2011 - 39 procent van de totale smartphone applicatie-inkomsten. Dit zal, zo staat in het rapport, naar verwachting stijgen tot 5,6 miljard dollar (64 procent van de smartphone-app inkomsten) in 2015.



Games
In-app aankopen vormen een interessant aspect van de mobiele omzet, aangezien een meerderheid van dergelijke aankopen wordt gedaan door intensieve gebruikers van applicaties, met name games. In januari becijferde Localytics, een bedrijf gespecialiseerd in mobiele app analytics, dat 44 procent van de mobiele app-gebruikers die een in-app aankoop heeft gedaan, deze aanschaf deed na een tiende ‘sessie’ met de app.



Bron: Emarketer.com